Vertsfamilie og sjokk

Hei igjen, alle trofaste lesere av denne nå to innlegg store bloggen!

Nå har jeg endelig fått vertsfamilie, og jeg begynner å innse at jeg faktisk skal reise. Det var helt fantastisk å endelig få vite hvor i Japan jeg skal, og ikke minst hvem jeg skal til. Det er litt morsomt, for når jeg sier at jeg skal til Japan, sier alltid folk "åh! Hvor i Japan skal du?", og før kunne jeg selvsagt ikke svare på det spørsmålet. Men nå kan jeg stolt svare. Dessverre har den gjennomsnittlige nordmann lite kjennskap til japansk geografi, så jeg tviler sterkt på at det egentlig vil gjøre så veldig mye inntrykk. Hvis jeg for eksempel sa "jeg skal til Zama," ville de ha nikket og smilt, men de ville ikke vært mye klokere. Vel, jeg var ærlig talt heller ikke mye klokere da jeg fikk vite at jeg skulle til Zama, men etter litt flittig googling og utfritting av min ekstremt tålmodige japansklærer, kom jeg frem til noe som kan hjelpe folk mer på vei.

Jeg skal til en familie som bor i Kanagawa-regionen. Kanagawa-regionen grenser mot Tokyo i sørvest, og har en egen hovedstad som heter Yokohama og som - så vidt jeg har forstått det - går mer eller mindre "i ett" med Tokyo. Jeg tror Kanagawa regnes som "Tokyo-forstad", hvilket betyr at Tokyo har enormt mange kvadratkilometer forstad! Jeg bor i en liten by omtrent en time (med tog) fra Tokyo sentrum. Denne byen heter Zama, og er vel på størrelse med Stavanger. Men jeg går ikke på skole i Zama...

Neida, jeg skal gå på en skole som ligger i Yokohama. Yokohama kalles gjerne "Japans andre hovedstad" ifølge enkelte kilder, med 3,6 millioner innbyggere. Jeg må altså komme meg fra Zama, gjennom en annen delregion, og til Yokohama hver morgen. Jeg lurer litt på om jeg har misforstått et eller annet. Som om ikke dette var rart nok, er skolen jeg skal gå på en jenteskole. Det blir en merkelig erfaring. Ikke desto mindre ser jeg frem til det. Skal poste noen bilder i neste innlegg. Må bare google dem frem først (hvis det er forbudt på noe vis, sverger jeg at jeg ikke visste om copyright-loven).

Familien består forresten av mor, far og 19 år gammel datter. De har to hunder (!), og det kan hende at de er kristne, men det sto det ikke så mye om. Det er bare det at skolen jeg skal gå på opprinnelig var/er en kristen skole. Nåja. Alt annet enn navnene deres og adressen deres, får tiden vise.

2 kommentarer

Sunniva

18.jan.2009 kl.23:54

Jeg er ikke helt i humør til å etterlate meg en lang melding (enda jeg har mye på hjertet) så jeg nøyer meg med å si - har du hørt sangen "Ein lama, ein lama, ein lama in Yokohama"?

Skriv en ny kommentar

hits